Kladionica.com
pashabet girişPorn

Klađenje uživo u hrvatskim kladionicama: Ponuda i Iskustva 2024

Klađenje uživo je jedan od najomiljenijih načina klađenja hrvatskih igrača. Užitak praćenja naših klubova i igrača na velikim natjecanjima je nešto neponovljivo, pogotovo kada se možete i kladiti uživo na njih. Kada imate dovoljno znanja i iskustva, uživo klađenje uživo postaje najbolji dio svakodnevne ponude kladionice. Pogotovo kada je klađenje uživo ponuda bogata i možete birati između više sportova.

Naš vodič za igrače je sve što će vam ikad zatrebati za klađenje uživo. Saznat ćete gdje su najbolji uživo klađenje tipovi, gdje je najbolja uživo klađenje ponuda i gdje pokupiti uživo klađenje bonus. Na kraju, dobit ćete detaljan pregled kladionica koje naša ekipa uvijek izabire za uživo klađenje.

klađenje uživo

Što je uživo klađenje i jе li uživo klađenje dopušteno u Hrvаtskоj?

Klađenje uživo se definira kao klađenje na događaje koji su već u tijeku. Razlikuje se od klasičnog klađenja u nekoliko stvari.

 • Kod klasičnog klađenja, kladite se na fiksnu (nepromjenjivu) kvotu koju vam je postavila kladionica. Vaše oklade moraju biti završene prije početka utakmice, inače se oklada ne može izvršiti.
 • Uživo uživo klađenje počinje tek nakon što je utakmica otpočela. Događaji na terenu utječu na promjenu kvota u svakom trenutku. Uživo klađenje uživo je dinamično i kvote se mijenjaju neprestano.
 • Kod klađenja uživo, često se dogodi zamrzavanje kvota. To se obično dogodi prije važnog događaja na utakmici (kazneni udarac, VAR provjera i slično), kako bi kladionica mogla reagirati i promijeniti kvote.
 • Klasično klađenje ima puno širu ponudu utakmica, liga i događaja za klađenje. To je razumljivo jer se kod klasičnog klađenja računa samo završni rezultat.
 • Uživo klađenje ponuda ima manje utakmica, ali su u pravilu sve vrlo atraktivne. Također, ponekad uživo klađenje ponuda sadržava parove koje klasična ponuda nema.
 • Bonusi za klasično klađenje su česti u svakoj kladionici, dok ćete uživo klađenje bonus rijetko naći u inozemnim kladionicama, a hrvatske ga nikako i nemaju.
 • Klasično klađenje je podjednako zastupljeno online i u fizičkim poslovnicama, ovisno od preferencija igrača. No pravi igrači uživo uživo klađenje igraju isključivo online, iako ta ponuda postoji i u fizičkim poslovnicama.

Uživo klađenje uživo je dio standardne ponude svake kladionice koja drži do sebe, već dugi niz godina. Kao dio ponude kladionice, potpuno je legalno ako je kladionica legalna. Odličan primjer za to je Hrvatska Lutrija kladionica uživo i uživo uživo klađenje. Ova državna kladionica ima sve dozvole za priređivanje igara na sreću, u što spada sportsko klađenje, klađenje uživo, casino, virtualne igre i slično.

Najbolje stranice za uživo klađenje u HR

9 najboljih kladionica...
Više Filtera
Sortirano po
948 BONUSA ISKORIŠTENO

30 USD bonusa za registraciju

 • Najbrže rastuća kriptovaluta
 • 30 USD bonusa za registraciju
 • Održivi oblik nagradnih igara
9.8
Kopiert

100 % Bonus do 3300 HRK

 • Bonus dobrošlice
 • Bonus do 300 HRK
 • Dostupan veliki broj sportova
9.1

Kredit za kladjenje do 760 HRK

 • Dostupan prijenos uživo
 • Cashout na sve vrste oklada
 • Dostupan veliki broj sportova
9.8

100% bonus dobrodošlice do 160 HRK

 • Brza isplata
 • Posebna aplikacija
 • Preko 200 načina plaćanja
8.9

100% do 2.500 HRK

 • All-in-one stranica
 • Širok izbor platnih metoda
 • Kvalitetan bonus dobrodošlice
9.6

Bonus dobrodošlice do 130 HRK

 • Veoma dobra ponuda i pokrivenost sportovima
 • Širok izbor opcija za uplatu i isplatu
 • Bonus na uplatu
8.7

Bonus Dobrodošlice do 75 HRK

 • Odličan bonus dobrodošlice
 • Licencirana kladionica
 • Konstantne promocije za stalne korisnike
9

200% bonusa do maksimalno 760 HRK

 • Izvanredna bonus ponuda
 • Brza isplata
 • Široka ponuda sportova i igara
9.1

100% Bonus do 1140 HRK

 • 10% Bonusa na kripto plaćanja
 • 150% Bonus dobrodošlice
 • +40 sportova
9.0

Kako se registrirati za uživo klađenje u kladionicama

Ako želite uživati u uzbuđenju i dobicima koje uživo uživo klađenje donosi, potrebno se registrirati u kladionicu i napraviti korisnički račun. Naravno, uživo klađenje je dostupno i u fizičkim poslovnicama, ali je toliko nepraktično da ga ne preporučujemo nikome. Pokazat ćemo vam proces registracije za jednu od najboljih kladionica po našem izboru. U pitanju je Hrvatska Lutrija kladionica uživo i uživo uživo klađenje.

Korak 1: Posjetite web stranicu kladionice

Crox Bet Korak 1 registracije

Hrvatska Lutrija kladionica uživo i uživo uživo klađenje su odličan izbor ako želite igrati u domaćoj kladionici. Posjetite njihovu stranicu ili jednostavno ukucajte Cro Bet u pretraživač. Hrvatska Lutrija kladionica uživo i uživo uživo klađenje su prošli kroz rekonstrukciju stranice prije par godina i sada je stranica puno ugodnija za korištenje.

Korak 2: Prijavite se ili registrirajte

Crox Bet Korak 2 registracije

Klađenje uživo nije moguće bez registracije na stranici kladionice. Registracija je potrebna i kako bi pokupili uživo klađenje bonus, ako postoji na kladionici. Kliknite na gumb Registracija u gornjem desnom kutu. Iskočit će vam detaljan obrazac koji morate popuniti svojim osobnim podacima. Pazite na točnost podataka i eventualne greške u tipkanju, jer vam kladionica može uskratiti uslugu ako joj date netočne podatke. 

Ako već imate račun ovdje, jednostavno kliknite na gumb Prijava i unesite vaše korisničko ime i lozinku.

Korak 3: Uplata na račun za klađenje uživo

Uplata na račun Cro Bet

Kao i sve ostale kladionice, Hrvatska Lutrija kladionica uživo i uživo uživo klađenje uvjetuje time da imate sredstava na računu. Metode uplate na račun variraju od kladionice do kladionice, no osnovna ideja je ista – bez sredstava na računu, klađenje uživo nije moguće. Najčešće i najbrže metode uplate su platne kartice i elektronski novčanici. Neke inozemne kladionice nude i kriptovalute, dok se hrvatske drže tradicionalnijih metoda. Hrvatska Lutrija kladionica uživo i uživo uživo klađenje ima i svoje fizičke poslovnice, tako da i tamo možete izvršiti uplatu na svoj račun. Uplata u poslovnicama je isključivo gotovinom.

Bonus ponuda na uživo klаđеnjе za nove igrače

uživo klаđеnjе za nove igrače bonus

Uživo klađenje bonus ćete rijetko naći na reklamama kladionica. Pošto je klađenje uživo postalo sastavni dio ponude, kladionice ne smatraju potrebnim naglašavati bonuse i bonus ponude za klađenje uživo. S druge strane, kladionice ne mogu ponuditi fiksni uživo klađenje bonus, jer se kvote neprestano mijenjaju. Pa kako to onda rješavaju? Kladionica može svojim registriranim igračima povremeno ponuditi besplatne oklade koje mogu iskoristiti isključivo na klađenju uživo. Ponegdje možete naći i bonuse za akumulirane oklade na klađenje uživo, kao i povećane kvote određenih parova.

Tko je najbolji priređivač uživo klađenja?

Pošto je uživo klađenje zaseban dio iskustva klađenja, neke dobre kladionice mogu imati malo lošiji dio za uživo klađenje. Vrijedi i obrnuto, neka kladionica može imati općenito skromniju ponudu, ali briljirati kada je riječ o klađenju uživo. Pogledajmo izbor naše ekipe.

Najbolji inozemni priređivač uživo klađenja
Bet365 je definitivno najbolja inozemna kladionica za uživo klađenje, po kriterijima naše ekipe. Za početak, ovaj britanski velikan ima savršeno sučelje koje nikad ne zastajkuje i neće zablokirati u presudnom trenutku. Prebacivanje između različitih sportova je lako, a najčešće vrste oklada su dostupne u jednom kliku. Ponudu zaokružuje odličan grafički prikaz utakmica koji prati i najsitnije pojedinosti te najbolja ponuda live stream utakmica, koja je dostupna i na njihovim mobilnim aplikacijama. Najveći uživo klađenje tipovi koje je naša ekipa nalazila su bili baš na stranici Bet365 kladionice.
Najbolji hrvatski priređivač uživo klađenja
Germania uživo klađenje je odnijelo pobjedu kada su u pitanju hrvatske kladionice. U prvom redu pažnju plijeni odlično sučelje koje nas podsjeća na Mozzart kladionicu. Nije u pitanju krađa dizajna nego je Mozzart kladionica vlasnik Germanije. Tako da je Germania uživo klađenje prilično slično Mozzart-ovom i to se pokazalo kao pun pogodak. Sučelje je pregledno i brzo, a prebacivanje između sportova je dodatno olakšano. Ono po čemu se posebno Germania uživo klađenje ističe među domaćim kladionicama je velik broj live stream prijenosa, kao i odlična razrada na velik broj sportova.

Uživo Klаđеnjе – Mеtоdе uрlаtе i isрlаtе

Uživo Klаđеnjе uplata i isplata

Kada su u pitanju metode uplate i isplate za klađenje uživo, tu nema posebnih pravila. Metode isplate i uplate ovise od svake pojedinačne kladionice, tako da je važniji izbor dobre kladionice. Nastojte izabrati kladionicu koja ima elektronske novčanike i platne kartice, jer su to najbrže i najjednostavnije metode. Ako vam je uživo klađenje isplata i uplata draža putem kriptovaluta, preporučujemo vam 22bet kladionicu, gdje u ponudi imate 20 različitih kriptovaluta.

Brzina uplate je važna ako slučajno ostanete bez sredstava na računu, a trebate brzo postaviti oklade. Napomenimo da uplata putem banke traje i do nekoliko dana, tako da su Skrill, Neteller i platne kartice najbolji izbor za brzu uplatu. 

Kako odabrati najbolju kladionicu za uživo klađenje u Hrvatskoj

Kako odabrati kladionicu za uživo klađenje

Uživo klađenje u Hrvatskoj uživa ogromnu popularnost, pogotovo među iskusnijim igračima. No nije svaka kladionica ista i na neke stvari morate obratiti pažnju. Naravno, ovdje se podrazumijeva da se kladite online. O klađenju uživo u pretrpanoj poslovnici gdje jedna ili dvije radnice moraju odraditi oklade za više desetaka igrača nećemo trošiti riječi.

U prvom redu pogledajte izbor sportova koje kladionica nudi. Ako se kladite samo na košarku i nogomet, većina kladionica će vam odgovarati, ali ako volite e-sportove, badminton ili Aussie Rules, morat ćete naći kladionicu koja ih ima u ponudi. Nakon toga isprobajte sučelje za klađenje uživo. Vidite možete li se brzo prebacivati između sportova i koliko vremena vam treba za postavljanje oklade. Live stream je jedna od stvari koju bi kladionica također morala imati, a ako ne, treba imati grafički prikaz utakmice u posebnom prozorčiću. Na kraju, vidite ima li kladionica metode uplate i isplate koje vam odgovaraju, te koje bonuse nudi svojim igračima. Sve ovo može djelovati komplicirano za neke igrače, ali pratite naše recenzije kladionica i bit će vam puno jasnije.

HL uživo klađenje – koje kladionice imaju bolju uživo ponudu

HL ponuda uživo

HL uživo klađenje je prošlo kroz promjenu prije par godina i sada izgleda prilično dobro. Prije toga je HL uživo klađenje imalo pomalo neslavnu reputaciju jer je loše reagiralo na promjene kvota, što su iskusni igrači znali iskoristiti, pogotovo na kasnim NBA utakmicama. Naravno, to više nije moguće i HL uživo klađenje je sada brzo, moderno i pri samom vrhu hrvatske ponude. No, prostora za napredak uvijek ima. Pogledajmo koje aspekte bi HL uživo klađenje trebalo poboljšati kako bi se moglo nositi s nadolazećom konkurencijom.

 • Prijenos utakmica – ova kladionica nikako nema opciju prijenosa utakmica
 • Ponuda sportova – izbor sportova je prosječan na hrvatskom tržištu, što znači da se ne može mjeriti sa stranim kladionicama
 • Metode uplate – HL uživo klađenje ne nudi e-novčanike kao metodu uplate
 • Izgled sučelja – i dalje je pomalo monotono

Nezgodno je što većina inozemnih kladionica ima bolju ponudu za uživo klađenje nego što je nudi Hrvatska lutrija i njen brend Cro Bet. No vjerujemo da će Hrvatska lutrija popraviti ove nedostatke u budućnosti. 

Kakve ponude za klаđеnjе uživo imaju kladionice:

Klаđеnjе uživo na nogomet 

Klаđеnjе uživo na nogomet 

Nogomet je s razlogom najpokriveniji i najznačajniji sport u svim kladionicama. Većina uživo klađenje isplata koju naši igrači ostvare je upravo vezana za nogomet. U nogometu nije rijetkost da ekipa koja gubi dva gola potpuno preokrene utakmicu. Također, pred kraj utakmice, ekipa koja gubi obično krene napadački tako da je igranje na zbroj golova jedan od načina za dobitak.

Klаđеnjе uživo na košarku

Klаđеnjе uživo na košarku

Košarka nudi kladioničarima pregršt mogućnosti za klađenje uživo, pogotovo NBA. Naši igrači vole igrati na veći zbroj koševa od ponuđenog, pogotovo u utakmicama doigravanja. Među omiljenim okladama je i zbroj koševa pojedinačnih igrača, kao i klađenje na preokret. Naime, u NBA se dvadesetak koševa razlike relativno lako može preokrenuti, pogotovo ako je ekipa koja gubi favorit.

Klаđеnjе uživo na futsal 

Klаđеnjе uživo na futsal 

Futsal nije toliko zahvalan za klađenje uživo, a najveću krivicu snose kladionice koje općenito imaju jako siromašnu ponudu futsal događaja. Ako želite imalo bolju ponudu, otiđite na stranice bet365, 22bet ili Mozzart kladionice. Tamo ćete biti u prilici kladiti se na pobjednika poluvremena, kada pada idući gol, poluvrijeme/kraj i slične oklade koje postoje i za veliki nogomet.

Klаđеnjе uživo na hokej

Klаđеnjе uživo na hokej

Uživo uživo klađenje na hokej je nevjerojatno brzo i dinamično. Kvote se zamrzavaju poslije skoro svake izglednije akcije tako da je tajming oklade ovdje bitniji nego u većini sportova. U hokeju su rijetki veliki preokreti zbog same dinamike sporta koja obiluje čestim prekidima, tako da ga zaobiđite ako se želite kladiti protiv ekipe koja vodi dva pogotka razlike. To nije način na koji se ostvaruje uživo klađenje isplata u hokeju. Jedna od omiljenih vrsta oklada, pogotovo na NHL utakmice je uživo oklada na broj golova, kada osjetite da se utakmica otvara.

Klаđеnjе uživo na rukomet

Klаđеnjе uživo na rukomet

Rukomet je u kladioničarskom smislu žrtva vlastite atraktivnosti. Sport je nevjerojatno brz i atraktivan, što prilično ograničava klađenje zbog stalnih promjera na terenu koje se događaju u razmacima od nekoliko sekundi. Nije neuobičajeno u istoj minuti vidjeti nekoliko pogodaka, kazneni udarac i crveni karton. Upravo zbog toga su opcije često ograničene samo na zbroj golova, hendikep i pojedinačni učinak igrača.

Klаđеnjе uživo na odbojku

Klаđеnjе uživo na odbojku

Iako odbojka ne spada u sami vrh popularnosti sportova za klađenje uživo, neke kladionice nude i više nego pristojnu ponudu za uživo oklade. Najčešće su oklade na hendikep poena u setu, zbroj poena i pobjednika seta. Napomenimo da većina kladionica ima jako skromnu razradu odbojkaških mečeva za klađenje uživo.

Klаđеnjе uživo na ragbi

Klаđеnjе uživo na ragbi

Kada govorimo o klađenju uživo na ragbi, prvenstveno mislimo na američki nogomet, pogotovo NFL ligu, koja je najbolje popraćena u našim kladionicama. Omiljeni načini klađenja uživo koje preferira naša ekipa su klađenje na hendikep, pogotovo na izrazite favorite. Tu su još i klađenje na puntere i touchdown. NFL sezona traje samo pet mjeseci, ali uživo klađenje na ragbi i Aussie Rules je tu, iako nije toliko popularno kao NFL.

Klаđеnjе uživo na tenis

Klаđеnjе uživo na tenis

Tenis je jedan od omiljenih sportova za klađenje uživo jer se svede na dva ili četiri igrača. No to može biti i dvosjekli mač jer jedno gubljenje živaca ili loš dan može značiti gubitak meča. Ako izuzmemo top deset igrača i igračica, iznenađenja u tenisu su prilično česta, pogotovo na manjim turnirima. Ako tražite veće kvote, kladite se na preokret. Naši igrači skloniji hazardu igraju i na idući break, točan rezultat seta i zbroj gemova u meču.

Klаđеnjе uživo na snooker

Klаđеnjе uživo na snooker

Snooker se tek mora izboriti za svoje mjesto u klađenju uživo. Prvenstveno zbog toga što je sami sport prilično nezahvalan za uživo oklade. Neke od malo opcija uključuju hendikep frameova, pobjednika idućeg framea, prvog igrača koji osvaja 20 bodova i slično. Naravno, domaće kladionice nude slabu ili nikakvu ponudu klađenja uživo na snooker, tako da je bet365 vaš najbolji izbor za to.

Klаđеnjе uživo na e-sportove

Klаđеnjе uživo na e-sportove

Praćenje eSportova i klađenje na njih doživljava veliki zamah, a uživo oklade su također omogućene za većinu njih. Neki od najčešćih sportova na koje se igrači klade su Counter Strike, League of Legends, DOTA 2, Overwatch i slično. Pošto svaki od tih e-sportova ima različita pravila odigravanja, teško je govoriti o standardnim načinima klađenja na njih.

Klаđеnjе uživo na ostale sportove

Hrvatske kladionice nastoje držati korak s inozemnim kladionicama, tako da se ponuda klađenja uživo na ostale sportove lagano poboljšava. Nažalost, ne dovoljnom brzinom, tako da su većinom u ponudi i dalje samo klađenje na pobjedu i hendikep zgoditaka. Naravno, činjenica je da se hrvatski igrači najčešće klade na nogomet, košarku, tenis i hokej, tako da kladionice ne vide smisao u proširivanju svoje ponude za badminton, utrke pasa i bejzbol. 

Strategija za uspješnije sportsko uživo klađenje

Ovo su neke stvari koje morate uraditi kako bi vaše uživo klađenje uživo bilo uspješno. Slijedi ih popis stvari koji nikako ne smijete raditi ako želite ostvariti novac od uživo klađenje isplata i dobitaka.

Ono što trebate raditi tokom klađenja uživo

 • Upoznajte se sa sučeljem: Kod klađenja uživo, brzina je presudna. Kvote se mijenjaju i zamrzavaju prilično brzo, tako da imate jako mali vremenski okvir da reagirate. Ako izaberete kladionicu sa sporim ili nepreglednim sučeljem, možete propustiti šansu za dobitak. Od domaćih kladionica, Germania uživo klađenje ima odlično sučelje, a od stranih, naši favoriti su bet365, Mozzart i 22bet. Ovo je posebno važno ako se izaberete kladiti na više utakmica u isto vrijeme. Naravno, nemojte pretjerati s brojem utakmica na koje se istovremeno kladite.
 • Napravite plan za utakmicu: Uživo klađenje ponuda se gleda satima prije utakmice, ne usred utakmice. Izaberite koje utakmice ćete pratiti i kladiti se uživo na njih. Informirajte se o postavama timova, domaćinstvima, statistici i tradiciji. Odlučite koliki uživo klađenje tipovi moraju biti kako bi vi uložili svoj novac. Nemojte praviti odluke usred utakmice o kojoj ne znate ništa. Naravno, odabir kladionice je dio plana za utakmicu. Nije svejedno je li u pitanju HL uživo klađenje, bet365 klađenje ili neko treće. Izaberite kladionicu koja vam najviše odgovara.
 • Koristite uživo uživo klađenje za osiguranje prijašnjih oklada:Osiguranje oklada se u slengu nekih kladioničara naziva i “potkivanje”. Riječ je o jednostavnom procesu kojim osiguravate da će se vaš dobitak uistinu i dogoditi. Uzmimo za primjer nogometni par Barcelona – Real. Vi ste već tijekom dana odigrali 1 na pobjedu domaćina. Trenutno je 85-a minuta i Barcelona vodi pogodak razlike, ali je igra prilično otvorena. Sad je pravo vrijeme da se uživo odigra na x2, odnosno neriješeno ili pobjedu gosta, kako bi osigurali dobitak neovisno od toga kako utakmica završi. Osiguranje oklada se koristi i u situacijama kad vam je ostao samo jedan par na listiću.

Ono što ne trebate raditi tokom klađenja uživo

 • Nemojte izgubiti pojam o vašem novcu: Uživo klađenje je jako dinamično i ponekad morate donijeti više odluka u jako malo vremena. Početnici se mogu lako zanijeti i uložiti puno više nego što su mislili. Upravo ovo je jedan od glavnih razloga zašto je uživo klađenje isplata dosta rjeđa među početnicima u klađenju. Iskusni kladioničari se znaju kontrolirati i pridržavaju se unaprijed zacrtanog proračuna.
 • Nikad se ne kladite protiv sebe: Zvuči komično, ali se događa, pogotovo ako se kladite na više utakmica i u više kladionica. Recimo da pratite Germania uživo klađenje i primijetite kvotu toliko odličnu da je ne smijete propustiti. Naravno, okladite se i tek poslije primijetite da ste na stranici za HL uživo klađenje odigrali isti par, ali suprotnu okladu. To se zove klađenje protiv sebe i u većini slučajeva završava gubitkom.
 • Nemojte koristiti klađenje uživo kako bi se izvukli iz crnog niza: Svako kladioničaru se povremeno dogodi crna serija. Tada se uživo klađenje ponuda obično učini kao odličan način za brz dobitak. To je greška koju mnogi početnici čine i završe gubeći veće svote novca kladeći se uživo. Ako imate crnu seriju, napravite pauzu.

Izbor uživo kladionica

Kreiranje accounta tj. računa za klađenje uživo

Izbor najbolje kladionice za uživo klađenje je postavljanje temelja uspješnog kladioničarskog procesa. Pročitajte naše recenzije, izaberite najbolju kladionicu i registrirajte se tamo. Pokupite vaš bonus dobrodošlice i klađenje može početi. Važno je provjeriti da kladionica prima igrače iz Hrvatske te da nećete imati problema s uplatom i isplatom.

Načini uplate depozita za uživo klađenje

Pošto se uživo klađenje odvija iz vašeg doma, sigurno ne želite svaki dan ići u poslovnicu ili banku kako bi nadopunili vaš račun. Pogotovo ako se želite brzo okladiti jer ste vidjeli kvotu koja se ne propušta. Najbolji i najbrži načini uplate depozita su bankovne kartice i elektronski novčanici. Ljubitelji kriptovaluta će doći na svoje ako se registriraju u 22bet, kladionici koja podržava 20 različitih kriptovaluta. Uplata depozita putem banke i čekova traje i do nekoliko dana, a pri klađenju uživo, brzina je presudna. Naš standardni izbor je elektronski novčanik – Skrill.

Uživo klađenje - PayPal kao vrsta uplate

PayPal je najpoznatiji elektronski novčanik, jedan od prvih načina plaćanja putem interneta. Međutim, nije toliko popularan za online klađenje, jer ima stroga pravila sa hrpom zabrana. PayPal kao sredstvo uplate možete naći u nekim britanskim kladionicama. Ostatak svijeta preferira Skrill i Neteller. PayPal nećete naći u hrvatskim kladionicama, a i ponuda ostalih e-novčanika je prilično slaba.

Vrste kvota u klađenju uživo

U hrvatskim, kao i u skoro svim europskim kladionicama, se koriste decimalne kvote za klađenje uživo. Decimalne (europske) kvote su našim igračima najpraktičnije zbog svoje jednostavnosti. Recimo da je kvota na određeni događaj 1.80. To znači da na uloženih 100 kuna, vi dobivate 180 kuna. Američke kvote imaju osnovicu 100, dok su britanske u obliku razlomka. Azijske kvote su svojevrsna mješavina američkih, britanskih i europskih. 

Psihologija klađenja i upravljanje novcem

Klađenje, osim što donosi zabavu i mogućnost dobitka, stimulira dio u našem mozgu zadužen za zadovoljstvo. Dakle, klađenje nam stvara sjećaj ugode, pogotovo kad dobijemo na listiću. No neki igrači se ne mogu kontrolirati i mogu završiti svoje iskustvo klađenja sa određenim novčanim gubicima. Stoga je važno izdvojiti količinu novca koju ćete koristiti isključivo za klađenje. Taj novac ne smije utjecati na vaše svakodnevne potrebe. Ako primijetite da ne možete kontrolirati vaš nagon za klađenjem, kladionice danas nude programe samoisključenja. Isključite vaš profil na određeno vrijeme i potražite stručnu pomoć. 

Sistemi za klađenje uživo

Pošto je klađenje uživo puno brže od standardnog klađenja i kvote se mijenjaju neprestano, nijedan od klasičnih sistema za klađenje uživo nije primjenjiv.  No postoje sistemi i trikovi isključivo za postavljanje oklada uživo:

 • Kladite se na događaje koji se neće dogoditi (neće pasti gol, bez kaznenih udaraca i slično). S ovom okladom u startu je rezultat pozitivan za vas.
 • Klađenje na favorita nakon nekog vremena. Ako je kvota na favorita jako mala, pričekajte da utakmica odmakne i kvota će se povećati. Naravno, ovo vrijedi skoro isključivo za nogomet.
 • Klađenjem uživo pokrivajte prethodne oklade. To se zove osiguravanje dobitka tj. zajamčen dobitak na jednom od dva listića.
 • Izaberite maksimalno tri utakmice koje ćete pratiti uživo i kladiti se na njih. Sve više od toga je previše.
 • Kladite se na događaj pred kraj utakmice. Ovo je rizično klađenje, ali može donijeti lijepe dobitke.

Nude li kladionice bonus za uživo klađenje?

Posebni uživo klađenje bonus ćete rijetko vidjeti u kladionici. Najčešće će vam kladionica povremeno dodijeliti besplatnu okladu koju možete iskoristiti za uživo klađenje, pod određenim uvjetima. Ali to možemo promatrati i s ove strane: svaki bonus kladionice je zapravo bonus za klađenje uživo. Pogledajmo neke od najčešćih bonusa.

Bonus dobrodošlice

Stanleybet Kladionica bonus dobrodošlice

Bonus dobrodošlice je standardni bonus koji većina kladionica nudi. Obično vam kladionica daje određeni postotak vaše prve uplate kao bonus sredstva za klađenje. Kladionica vam može ponuditi i besplatne igre, klađenje bez rizika ili neki drugi vid bonusa dobrodošlice. Važno je napomenuti da se pravila bonusa dobrodošlice mogu razlikovati za uživo klađenje, tako da je potrebno provjeriti u uvjetima i odredbama bonusa.

Bonus na prvu uplatu

Bonus na prvu uplatu

Bonus na prvu uplatu ima svoje uvjete, ali se oni razlikuju za klasično klađenje i klađenje uživo. Neke kladionice ne dopuštaju korištenje bonusa dobrodošlice za klađenje uživo. Druge, na primjer, Germania uživo klađenje, zahtijevaju veći broj okretanja bonusa ako ga koristite za oklade uživo. Neke kladionice, kao što je HL uživo klađenje, ne prave razliku između korištenja bonusa za oklade uživo ili klasično klađenje.

Cashback bonus

Cashback bonus

Neke kladionice nude svojim igračima cashback bonus određenim danima. Recimo, HL uživo klađenje ima promociju nedjeljom. Ako odigrate listić (klasični ili uživo) i on bude gubitni, osvajate pravo na 10 kuna besplatne oklade. Većina kladionica nudi slične cashback bonuse za sve vrste klađenja, uključujući i uživo klađenje.

Uživo klаđеnjе  – Prednosti i nedostaci

Klаđеnjе uživo – Prednosti 

 • Uživo klađenje tipovi mogu biti značajno veći
 • Klađenje na preokret vam može donijeti značajne dobitke
 • Gledanje utakmica postaje znatno zanimljivije
 • Mogućnost osiguranja prethodnih listića

Klаđеnjе uživo – Nedostaci

 • Početnici mogu izgubiti kontrolu
 • Donošenje odluka mora biti brzo
 • Nekim igračima je teško održavati strategiju ili sistem igre
 • Loše sučelje kladionice može odnijeti prevagu

Besplatno klađenje uživo (Free Bets)

Free Bets

Besplatne oklade (Free bets) su način na koji kladionica nagrađuje svoje registrirane igrače. Besplatne oklade se najčešće dobivaju kao bonus dobrodošlice u kladionicama i iznose odgovarajući postotak vašeg prvog depozita. Neke kladionice, kao što je Cro Bet HL uživo klađenje, svojim igračima mogu ponuditi i besplatne oklade dobrodošlice bez ikakvih uvjeta, ali to je veoma rijetko. Većina kladionica svojim igračima povremeno dodijeli besplatne oklade za klađenje uživo kao bonus za vjernost. Vjernost dobrim kladionicama se uvijek isplati.

Naša iskustva s uživo klаđеnjеm

Iskustva sa uživo klađenjem

Za našu ekipu, uživo klađenje je omiljena zabava. Pogotovo kada imate pristup vrhunskim inozemnim kladionicama pa možete uživati u live streamovima i odličnim grafičkim prikazima mečeva. Doduše, članovi naše ekipe su prekaljeni kladioničari i igrači koji klađenje shvaćaju profesionalno. Upravo zbog toga, pažljivo biramo utakmice za klađenje uživo, nikad se ne kladimo na previše utakmica odjednom, a najveću pažnju posvećujemo izboru prave kladionice za uživo klađenje. To su sve stvari koje odvajaju iskusne igrače od početnika i znače razliku između gubitka i dobitka.

Zašto su Bet365, Mozzart i 22bet naša preporuka za uživo klаđеnjе

Naša preporuka za uživo klаđеnjе

Kako bi se mogli uživo kladiti na kvalitetan način, kladionica neke stvari mora imati vrhunski odrađene. Na primjer:

 • Live stream – kvalitetna slika i zvuk su neophodni za praćenje utakmice
 • Brzo i lako sučelje – kako bi mogli postavljati svoje oklade u djeliću sekunde
 • Grafički prikaz utakmica – za mečeve koji ne idu u live streamu
 • Brze načine uplate (i isplate) – kako bi mogli brzo nadoplatiti račun
 • I naravno, visoke kvote – jer više kvote znače veći dobitak

Bet365, 22bet i Mozzart su dvije kladionice koje su dovele ovih 5 faktora do savršenstva. Kao dodatak, njihova ponuda bonusa i promocija za nove i postojeće korisnike je nenadmašna, a korisnička služba je uvijek tu da vam pomogne ako imate neko pitanje. Kada ulažete svoje vrijeme i novac, uložite ga u pravim kladionicama, gdje će vaši napori biti višestruko nagrađeni.

Uživo klаđеnjе – kvоtе i tеčаjеvi

Uživo klаđеnjе - kvоtе i tеčаjеvi

Uživo klađenje tipovi su promjenjivi i to je cijela poanta ovog načina klađenja. Kladionice imaju posebnu vrstu zanimanja, zvanu bookie. Bookie je čovjek koji procjenjuje matematičke vjerojatnosti za određeni ishod utakmice i na temelju toga stvara ponudu kvota i tečajeva za sve vrste klađenja, uključujući klađenje uživo. Naravno, i oni su ljudi te ponekad mogu napraviti pogrešnu procjenu ili procjenu koja se razlikuje od vaše. Ponekad kladionice precijene ili podcijene određeni tim bez ikakvog razloga te ponude nerealno visoke, odnosno niske kvote. Naši iskusni igrači znaju da su takvi nerealni uživo klađenje tipovi, ali se događaju. Kada se dogode, nastojte ih iskoristiti.

Uživo klađenje – naš zaključak 

Uživo klađenje uživo je nešto što naša ekipa ne preporučuje početnicima u klađenju. Oklade uživo su dinamične i promjene se događaju u sekundama. Ako niste dovoljno vješti da ispratite promjenu ili nemate dovoljnu količinu novca da pokrijete okladu, možete se vrlo lako razočarati u uživo klađenje. S druge strane, dobar dio naše ekipe većinu svog prihoda pravi od uživo klađenje isplata. Ova vrsta klađenja je spoj znanja, iskustva i istraživanja, te vam može donijeti nevjerojatno velik prihod, ako znate što radite.

Uživo klađenje - naš zaključak 

Često postavljana pitanja u vezi uživo klađenja

Da li je uživo klađenje legalno?

Koje su najbolje sportske kladionice za uživo klađenje?

Što predstavljaju bonusi i da li su bitni za uživo klađenje?

Kako funkcionira uživo klađenje uživo?

Što je uživo klađenje uživo?

Kako mogu zaraditi od uživo klađenja?

Trebam li puno novca da bih otpočeo s uživo klađenjem?

Koji su najbolji savjeti za uživo klađenje?

Kаkо mоgu isрlаtiti nоvас od uživo klađenja?

Postoje li kazne za uživo klađenje?

O autoru Ivan Pajic PRO INVESTOR